Зошто ги почитуваме и се молиме на светителите?

Отец Антониј Петрушевски, свештеник во црквата „Света Троица“ во Куманово, еден од пионерите на македонскиот православен интернет-простор, започнува со серија на видео-подкасти кои третираат различни теми од православниот живот и духовност. Во овој извадок, отец Антониј го разгледува прашањето на почитување и молење на светителите.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz