За антисоцијалните мрежи

Податоците се застрашувачки. Просечен човек минува вкупно 4 години допирајќи го екранот на својот паметен телефон, и губејќи допир со реалноста.

Во ова критично видео на американскиот рапер Ричард Вилијамс, попознат како Prince Ea, тој говори за тоа зошто одлучил да не биде контролиран од технологијата туку само тој да ја контролира неа.

Дали технологијата нѐ прави осамени и себични, иако луѓето тврдат дека технологијата само нѐ поврзува и ни ја олеснува меѓусебната комуникација? Дали повеќе ви значи нечија прегратка отколку неговиот/нејзиниот лајк/коментар на Фејсбук?

Забелешка: Видеото е на англиски јазик.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz