Три работи во врска со тероризмот

Тероризам

  1. Треба да научиме да живееме во слободата што ни ја дал Бог, та никаква опседнатост, вклучувајќи ја и опседнатоста со политички идеи и идеолошки гледишта, да не може да нè лиши од образот Божји и да нè поттикне да правиме страшни злочини.
  2. Против тероризмот треба да се бориме сите, а не само органите за безбедност и вооружените сили. На кој начин? Преку образованието, културата и преку најважното – молитвата.
  3. Наместо да се правиме експерти за глобална политика и да расправаме кој стои зад сето ова и зошто се случуваат вакви работи, Црквата нè повикува да погледнеме во длабочината на нашето срце, да се покаеме и повторно да се обратиме кон Бога.

Патријарх Кирил Московски и на сета Русија

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz