Жената Хананејка и Достоевски

Денешното Свето Евангелие нè соочува со еден аксијален момент на духовното живеење. Главниот лик, јунакот на денешното Свето Евангелие, жената хананејка, имајќи бесомачна ќерка, застана пред Христа и го молеше […]