Верски војни или војни со верски изговор?

„Со Божјата помош на наша страна, ќе победиме во Ирак!“, објави Џорџ Буш пред почетокот на војната. „Борете се, како Самиот Бог да ви наредува!“, ги бодреше Садам Хусеин војниците […]

Застанавме ли на страната на Сатаната?

Во стварноста, војната не започнува кога луѓето ќе започнат да пукаат едни на други. Таа започнува кога одредени убедувања, испраните мозоци или вестите го помрачуваат разумот на луѓето, и тие […]