Во исчекување на благодатните звуци

Деновиве се очекува да излезе компакт диск (CD) посветен на преподобен Симеон Мироточив во изведба на Српскиот византиски хор. Овој диск претставува голем придонес за словенската химнографија (поезија) и еден […]