Погледот на православната Црква на трансплатацијата на срце (2)

продолжува од првиот дел Новите достигнувања не запираат тука. Се има во план, исто така, во човечкиот организам да се вметне срце од животно, така што по општото воскресение „човекот“ […]

Погледот на православната Црква на трансплатацијата на срце (1)

Светот, вклучувајќи ги и повеќето луѓе кои се нарекуваат „христијани“, секое ново достигнување на модерната наука го прифаќаат како несомнен благослов. Православните христијани треба да бидат попребирливи, зашто нашата надеж […]