Дунав

осмо послание до нас, самите Пред една седмица посетив еден манастир кој се наоѓа во близина на Дунав. Обична, скромна посета и едно најмало поклонение кое може еден грешник и […]

Антихрист, последни времиња, теории на заговор

Во нашите тешки и мачни времиња постои мала група на луѓе со метафизички барања. Некои го наоѓаат Бога од мака. Обично човек го наоѓа она што го бара и што […]

Конспиративно лудило

Коментар објавен во грчкиот „Екатимерини“ кон крајот на мај годинава. Сметавме дека положенијата се слични и во нашето општество, и затоа решивме да ја пренесеме оваа колумна. — Еден пријател бил […]