Старчество, духовништво, свештенство

Одете во црква, исповедајте се, прашувајте ги сите за тоа што Ве интересира. И тогаш кога ќе најдете некој најблизок до вашата душа, обраќајте (исповедајте) му се само нему. Тие […]

Распеани батјушки

Во прекрасна природа, со „Веселиот ветер“, како што гласи насловот на песната, распеаните свештеници од Нижегородската епархија со ветровита инерпретација ја исполнуваат композицијата од Исаак Дунавскиј, со текст од Василиј […]