Документарец: Св. старец Паисиј во Синајскиот манастир

Документарен филм на руски јазик (со англиски превод) за престојот на светиот старец Паисиј Светогорец на Синајскиот манастир „Св. вмч-ка Катерина“. Старецот го посетил манастирот кога имал 38 години, и […]

Писмо од Мухамед до христијанските монаси

Според преданието на христијанските монаси од манастирот „Света Екатерина“ на Синај, пророкот Мухамед често го посетувал нивниот манастир и водел разговор со христијанските свештеници. Овој документ е напишан 626 година, […]