Олимпиец го продава својот медал за да му помогне на болно дете

Спортистот Петар (Пјотр) Малаховски, полски двократен носител на олимписки сребрен медал, напишал на својата фејсбук страна: „Да се освои олимписки медал – е сон во животот на секој спортист. Секако, […]

Старец Порфириј: Лекот за ракот е многу едноставен

По разговорот со своите духовни чеда, старецот рече: Лекот против ракот е многу едноставен. Лекарите го користат секојдневно, и постојано им поминува низ рaка, благодарение на Божјата благодат. Но, Бог […]

Свети Порфириј: Болеста на модерното време

Светиот старец се однесуваше со особена љубов и благо расположение кон болните од рак. Со големо внимание ги разгледуваше поединечните случаи. Се трудеше да им помогне по пат на поставување […]

Најубавата жена: „За тебе, бебе“

Видео сторија изработена според вистинска случка. Ај и нејзиниот сопруг долги години се обидувале да зачнат дете. Најпосле им успеало. Само, во овој случај, заедно со добрата, добиле и уште […]