Мартинките на плоштад

дванаесетто послание до нас, самите Пред неколку дена се вратив од службено патување во една православна земја, од еден православен град. Во центарот на градот беа поставени преку 100 штандови, […]

Бива ли да се работи во недела, оче?

Секој наш свештеник знае колку често парохијаните му поставуваат навидум банални и непотребни прашања. Колку и да ни се чини дека одговорите се добро познати, честопати се случува ниту оној […]