Таксистот кој ја кажуваше Исусовата молитва

Во центарот на Солун влегуваат и излегуваат автомобили. Моторцикли се провлекуваат меѓу автомобилите низ заглавените градски улици, во обид побрзо да стигнат до нивната дестинација. Во автобусите, исто така, има […]

Не можам да одам на Вечерна: Што можам да направам?

Живееме во динамичен свет, немаме време речиси за ништо. Би сакале да одиме на вечерни и утрени богослужби, можеби и на повечерие, но едноставно, обврските не ни дозволуваат. Понекогаш, и […]

Чувајте ја линијата „отворена“ за Божјата бескрајна љубов

Луѓето многу сакаат да зборуваат. Нашите мобилни телефони ни помагаат да зборуваме насекаде, со секого, секогаш, и практично – непрекинато. Ова ми се виде навистина точно еден ден, додека одморав […]

Како да се бориме?

Првиот чин, откако ќе се разбудите, нека биде изобразување на крстот, а првите зборови – зборовите на Исусовата молитва. Кога и да можете, кажувајте ја Исусовата молитва на бројаница, а […]