За антисоцијалните мрежи

Податоците се застрашувачки. Просечен човек минува вкупно 4 години допирајќи го екранот на својот паметен телефон, и губејќи допир со реалноста. Во ова критично видео на американскиот рапер Ричард Вилијамс, […]

Не објавив ништо на Фејсбук

Еден пријател неодамна на Фејсбук го објави следниов статус: „Толку многу нешта се случуваат во мојот живот, но не објавив ништо на Фејсбук!“ Многу вистинито. Секој момент нешто се случува. […]

Знакот на солидарност со Христијаните во Мосул

Прогонот на Христијаните од градот Мосул, контролиран од џихадистите, предизвика контроверзи во христијанските и муслиманските заедници во Либан, кои своите мислења ги изразија преку социјалните мрежи. Имено, минатата недела истече […]

Погледни

Петминутна лекција од онлајн генерацијата за она што значи (значеше) да се биде човек. Јас имам 422 пријатели, но сепак сум осамен. Зборувам со нив секојдневно, но ниту еден од […]