Сите страсти произлегуваат од егоизмот

Оче, што е себељубие? Себељубие е да ги исполнуваш хировите на стариот човек, односно, љубовта кон него. И прејадувањето, и егоизмот, и инаетот, и завидливоста се резултат на себељубието. Има […]