Отец Џон Бер

Отец Џон Бер е декан на Академијата „Св. Владимир“ и професор по патристика, догматика и егзегеза. Потекнува од Англија, иако неговите корени се германско-руски. По руската страна, неговиот прапрадедо бил […]

Се сврши!

Пред неколку дена Го пречекавме Христос во Ерусалим, Кој како цар влезе во неговиот град, а сега пред нас мртов лежи. Му се придруживме на трпезата, јадејќи од лебот што […]