Како се плете една бројаница?

Според црковното предание, некаде околу четвртиот век по Христа еден монах сакал да направи волнени бројаници за да ги брои своите молитви, но ѓаволот постојано му ги расплетувал јазлите што […]

Мобилни vs Бројаници

Можно ли е ова? Што ако секаде ги носевме со нас? Што ако ги поминувавме по неколку пати на ден? Што ако проверувавме да не случајно ги заборавиме некаде? Што […]