Град

Нашиот христијански свет никогаш не бил христијански во целост. Постои само еден христијански град во целост, до последната капка. Оној Град во чии темели се дванаесетте Апостоли, а бисерната врата, […]

Раздори и несогласувања

Нашиот Господ Исус Христос, секаде, каде што се појавувал како светлина на светот ја расссекувал темнината и ги одделувал синовите на светлината од синовите на темнината. Некои пристапувале кон Него […]