Цела ноќ се трудевме и ништо не уловивме!

Во Господовата молитва, молитвата што самиот Спасител ни ја остави, се молиме на нашиот Отец небесен: да биде волјата Твоја, како на небото, така и на земјата. Еве, и Симон […]

Оние кои внимаваат на себе…

Еднаш, кога народот се притискаше кон Него за да го чуе словото Божјо, Он стоеше покрај Генисаретското Езеро. Тогаш виде два кораба, што стоеја покрај езерото; а рибарите, излегле од […]