Видео: Свети Јован Шангајски и Сан-Франциски

Внимавај!

Стој цврсто на духовната стража, оти не знаеш кога Господ ќе те повика кон Себе. Во својот земен живот биди спремен во секој момент да Му поднесеш сметка. Чувај се непријателот да не те фати во својата мрежа, да не те прелаже предизвикувајќи да паднеш во искушение.

Дневно проверувај ја својата совест, испитувај го своите мисли, твоите намери.

(Преводот и обработката на видеото се на протоѓакон Тони Петрушевски)

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz