Старец Порфириј: Лекот за ракот е многу едноставен

svestenik-bolnica

По разговорот со своите духовни чеда, старецот рече:

Лекот против ракот е многу едноставен. Лекарите го користат секојдневно, и постојано им поминува низ рaка, благодарение на Божјата благодат. Но, Бог не дозволува лекарите да го препознаат тој лек, бидејќи во последно време, благодарение на оваа болест се наполни рајот!

+ + +

Еден човек го прашал старецот како е можно, откако направил микорибиолошки испитувања на крвта, да има висок холестерол. Отец Порфириј рекол: „Од грижите и од храната“.

+ + +

Еден човек, кој имал проблеми со нервите, го прашал старецот за совет во врска со тoa, а тој му одговорил: „Причината за твојата состојба барај ја во твојата душа. Како се чувствуваа таа?“

Оставете коментар

1 Comment on "Старец Порфириј: Лекот за ракот е многу едноставен"

Извести ме
1000
Sort by:   newest | oldest | most voted

[…] помогне и преку благост и вера. На болниот, соочен со сериозно заболување, тој може да му рече: „Лекарствата делуваат дотука […]

wpDiscuz