Салата со догмати

Еден ден двајца духовни браќа (отец Серафим Алексиев и отец Климент Рилец), потонале во богословски разговор на манастирскиот чардак. Кон нив се приближил дедо Евлогиј Рилски и за духовно да ги „ободри“, им дал исечени домати, велеќи им:

– Ви донесов да си каснете малку догматки!

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz