Покана за предавања и промоција на книга

Филозофското друштво на Македлонија

има чест да ве покани на следните настани:

1. Предавање

ВИЗАНТИСКАТА ФИЛОСОФИЈА И СОВРЕМЕНИТЕ СОЦИЈАЛНИ НАУКИ

Предавач: д-р Георги Каприев
(Професор на Философскиот факултет при Софискиот универзитет „Свети Климент Охридски)
1 јуни (понеделник), ЕУ Инфо Центар, Скопје, 1900
(во организација со ЕУ Инфо центар)


2. Предавање

ВИЗАНТИСКИТЕ ФИЛОСОФИ ПО 1204 ГОДИНА И ЗАПАДОТ

Предавач: д-р Георги Каприев
2 јуни (вторник), МАНУ, Скопје, 1200
(во организација со МАНУ)


3. Промоција на книга

„NIKOLAS KABASILAS EIN WEG ZU EINER SYNTHESE DER TRADITIONEN“

(„НИКОЛА КАВАСИЛА – ЕДЕН ПАТ КОН СИНТЕЗА НА ТРАДИЦИИТЕ“)

од доц. д-р Милан Ѓорѓевиќ
во издание на меѓународната издавачка куќа
„Peeters Publishers “ (Paris – Lueven – Bristol CT, 2015)

промотори:
д-р Георги Каприев
д-р Ристо Солунчев (доц. на Философскиот факултет при УКИМ, Скопје)

обраќање:

Неговото Блаженство,
Архиепископот Охридски и Македонски Г.Г. Стефан

3 јуни (среда), Православен Богословски Факултет, Скопје 1200 часот
(во организација на Православниот Богословски Факултет)

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz