Најчитани пет текстови во ноември 2015

Интернет

Мал потсетник за најчитаните пет текстови на Агапи во ноември 2015, по обратен редослед.

5
Чудата на свети Димитриј, мироточивиот чудотворец Солунски

4
Што се јаде по причестувањето?

3
За сексуалните односи

Многу отци од IV век многу се внимателни кон апстиненцијата внатре во бракот, особено имајќи ги во предвид заветите на еретичките струи (во најголема мера гностички).

2
Старецот кој го угостил свети Архангел Михаил

Отец Пахомиј, кој беше гостоприемник во светогорскиот манастир Констамонит (манастир посветен на св. првомаченик Стефан) цели дваесет години, ни кажуваше дека после првите пет години од неговото послушание бил изморен од примање гости, и го замолил старец Филарет да му благослови некое друго послушание.

1
Митровденска задушница: зошто?

Како последица на она што Црквата е, а тоа е – заедница на живи и упокоени членови, но и на верата во воскресението и праведниот Суд Божји, се јавува принесувањето на молитви за блажен покој на оние кои се упокоиле во Христа.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz