Морам ли потполно да се откажам од светот?

covek

Еден неопитен монах го прашал својот старец:

– Старче, морам ли сега потполно да се откажам од светот? И како да го сторам тоа?

Старецот му одговорил:

– Не бој се и не се грижи. Ако твојот живот биде навистина христијански, светот прв ќе се откаже од тебе.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz