Кратка поука на св. Козма Етолски

Св. Козма Етолски

„А ти, човеку, не злоупотребувај ја својата жена како да ти е робинка, зашто и таа, како и тебе, е создание Божјо. Бог исто толку се распнал заради неа, колку што се распнал и заради тебе.“Свети Козма Етолски

Чудно е како еден монах, роден пред три века, за тоа како треба сопругот да се однесува со својата сопруга знаел повеќе од многу современи православни сопрузи.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz