Кога во Јордан се крштеваше…

Кога во Јордан се крштеваше, Господи, се потврди
поклонувањето на Света Троица: гласот на
Отецот сведочеше за Тебе и Те нарече Свој
сакан Син: и Духот во вид на гулаб, ја потврди
вистината на Тоа сведоштво. Се јави, Христе Боже,
и го просвети светот, слава Ти.

Една фото-галерија од различни краишта на светот како подготовка за претстојните денови на Богојавленското просвештение.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz