Како се прави темјан

Темјан: Материја за чистење на телото и душата

Темјанот и кадењето се два неразделни поими: темјанот е материја, кадењето е чин, дело. Кога и да се спомне зборот темјан, во нашата свест се создава слика којашто е неразделна од молитвата. Но, како се прави темјан? Дали процесот е долг и бавен, проткаен со молитва? Погледнете го видеото и ќе може да ви се разјасни барем еден мал дел од процесот на „месење пити од темјан“.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz