НОВО

Водокрст, денот пред Богојавление

За безнадежноста и очајанието

Покајанието раѓа вера

Љубовта е доволна

Не стивнуваат реакциите во грчката црковна и политичка јавност во врска со спорот со името

За оние што немаат ревност

Грчките архиереи за проблемот со името: „Црквата нема да остане незаинтересирана“

Двете витлеемски ноќи

Божикно послание

Навечерие на Рождество Христово: Царски часови

Кога се бориме со блудните помисли

Десет совети за Новата година

Во конфликт со Божик

Одговорот што св. Елевтериј му го дал на царот Адријан, христогонителот

Сирија го празнува Рождеството Христово

После 25 години, доделено албанско државјанство на Архиепископот Анастасиј

Неколку интересни факти за св. Спиридон Чудотворец

Чудата на преп. Даниил Столпник

Грузискиот Патријарх назначи свој местобљустител

Молитва кон преподобна Параскева (Петка)

Моли се како сè да зависи од Бога.
Работи како сè да зависи од тебе.

-- Блажен Августин, еп. Ипониски