Животворно попрскување

Водата е основа на човечкиот живот. Таа се користи секојдневно. Иако за нас единствена вода, од која црпиме вечен живот е Живата Вода – Христос, сепак, Црквата ја осветува и стихијната вода за да му служи на човека, да му ја згасува жедта, да го мие, но и да го развесели и оживи – како што ќе видите во следниов видео запис.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz