Забранетиот Христос

Една реклама во која е прикажана сцена која наликува на рождественската протестантска слика со Дева Марија, Праведен Јосиф и Младенецот Исус била забранета да се емитува во британските кина со образложение дека е премногу „религиозна“. Во рекламата, во која нема текст, се прикажани млади родители како бдеат над нивното новороденче; потоа, гледачите се враќаат временски наназад, и сцената ги отсликува јаслите во Витлеем. На крајот од овој 45-секунден видео запис, стои пораката „Божик започнува со Христос“.

Очигледно, британското општество сака да Го обесхристи самиот празник на Христовото Рождество.

Оставете коментар

1 Comment on "Забранетиот Христос"

Извести ме
1000
Sort by:   newest | oldest | most voted

[…] Забранетиот Христос […]

wpDiscuz