[Видео] Како достојно да ја поминеме Духовденската задушница?

Саботата пред Педесетница Црквата си спомнува за сите нејзини упокоени чеда. Бидејќи Духовденската задушница ја пратат повеќе неправилни ритуали, отец Игор Здравковски од Кумановско-осоговската епархија нѐ поучува како достојно и христијански треба да ја поминеме задушницата, но и Светата Педесетница утредента, еден од дванаесетте големи Господови празници.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz