Цару небесен

Цару Небесен, Утешителу, Духу на вистината,
Кој си насекаде и сè исполнуваш,
Ризницо на добрините и на живот Подателу,
дојди и всели се во нас,
очисти нè од секаква скверност
и спаси ги, Благи, душите наши.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz