Тропар на св. великомаченик Димитриј Солунски

Целиот свет најде во тебе заштитник, страдалнику,
кој ги победуваш незнабошците.
И, како што си ја победил горделивоста Лиева,
и за борба си го охрабрил Нестора, така свети
Димитрие, моли се на Христа Бога, да ни дарува
милост голема.

Оставете коментар

Започнете дискусија!

Извести ме
1000
wpDiscuz