Животот секогаш ти го враќа она што го даваш

Еден човек и неговиот син заедно шетале низ шума. Одеднаш, момчето запрело и почувствувало неподнослива болка во нозете. Со сета сила што му останала во моментот воздивнал. Одненадеж, слушнал како воздишките се враќаат од далечината. Заинтересирано му се обратил на просторот околу себе „Кој си ти?” Одговорот кој го добил било самото прашање. Ова страшно […]

Белешки од еден муабет

1. Што е со смртта? Многу верници низ разговор ми доловиле колку ги интересира смртта. Многу „како“, „што“, „со кого“, „каде“… Какво ќе биде искуство, што нѐ очекува, дали лишеноста од телото ни дозволува да се радуваме и да учествуваме во несоздадените Божји енергии… Како ќе им биде, пак, на луѓето кои нема да искусат […]