Ватикан: Римо-католичката црква е единствената вистинска Црква

Ватикан во вторникот (02 ноември 2010 година) издаде нов документ во кој го потврдува своето учење според кое Римо-католичката црква е единствената вистинска Христова Црква. Документот, кој содржи 16 страници е изработен од Советот за верска доктрина, тело-заштитник на ватиканските псевдо-верски доктрини и учења. Формулиран во вид на пет прашања и одговори, документот е насловен […]