Образот на образованието

Неодамна го прославивме патронот на градот – светиот Климент Охридски. За него многумина не знаат дека всушност бил епископ Велички – област за која денес не се знае со сигурност […]

Детско Добротољубие

На часот по веронаука во Аранѓеловац, соседна Србија, вероучителот на учениците од второ одделение им предложил на листе хартија да напишат една своја кратка молитва. Резултатот на оваа љубопитност на […]