Петнаесетта недела по Педесетница

И еден од нив, законик, искушувајќи Го, праша и рече: “Учителе која заповед е најголема во Законот?” А Исус му одговори: “Возљуби Го Господа, својот Бог, со сето свое срце, […]

Науката и безбожниците

Пред неколку години, на едно предавање, во Лондон, еден безбожник докажуваше дека најголемиот дел од научниците не верува во Бога. Тоа длабоко го навреди и растажи професорот и научник Табрума, […]