Дали светителите се безгрешни суперхерои?

Честопати може да слушнеме како луѓето велат дека светителите биле безгрешни суперхерои без ниту една дамка, но ова е многу погрешно. Напротив. Луѓето кои се великодостојни и успешни според мерилата […]

Светоста на светот

за човекот, светскиот дух и злото Постмодерниот омјаз на секуларизмот од крајот на вториот милениум со таков апсолутизам се промовира како Spiritus Mundi, што остава впечаток дека древниот ѕвер – […]