Похвално слово за св. Јован Крстител, за денот по Богојавление

на свети Климент Охридски Кога Јован Го виде (Исуса) како доаѓа при него како обичен човек во облик на слуга, се смути од ужас и обземен од страв повика, говорејќи: […]

Слово за свети Климент Охридски

Драги браќа и сестри, Собирајќи се денес овде, во храмот на свети Климент, охридскиот чудотворец, ја сведочиме нашата единственост во Единиот Бог. Единственост, која што се потврдува во Тајната на […]