Старчество, духовништво, свештенство

Одете во црква, исповедајте се, прашувајте ги сите за тоа што Ве интересира. И тогаш кога ќе најдете некој најблизок до вашата душа, обраќајте (исповедајте) му се само нему. Тие старци што ги барате вие, не постојат. Тоа е затоа што не постојат послушници, туку само полемичари [дебатери]. Духовникот се повлекува кога луѓето не го […]

Распеани батјушки

Во прекрасна природа, со „Веселиот ветер“, како што гласи насловот на песната, распеаните свештеници од Нижегородската епархија со ветровита инерпретација ја исполнуваат композицијата од Исаак Дунавскиј, со текст од Василиј Лебедев. Останете во добро расположение.