Јавувањето на апостол Петар на св. цар Јустинијан

Денес (18 септември) го славиме споменот на јавувањето на св. ап. Петар на св. праведен и благоверен цар Јустинијан. Што всушнот била причината за ова јавување? Настанот е поврзан со […]