Неколку интересни факти за св. Спиридон Чудотворец

Денес Црквата го празнува споменот на светиот чудотворец Спиридон, епископ Тримитунски. Еве неколку интересни факти од неговиот живот и чуда: 1. Св. Спиридон бил родум од Кипар, побожен овчар, оженет […]

Крф – островот на свети Спиридон Чудотворец

трет напис од серијата посветена на светиите од грчките острови Крф е најсеверниот остров во Јонскиот Архипелаг, втор по големина, а во православниот свет е познат како островот каде што […]