Св. Лука Воено-Јасенецки: Светител на XX-иот век

Свети Лука Воено-Јасенецки (27 април 1877–11 јуни 1961), во светот Валентин Феликсович, се родил во гр. Керчи во семејството на Феликс Станиславович. Во семејството имало уште два сина и две […]