Духовен рецепт на свети Игнатиј Брјанчанинов

Ви праќам еден духовен рецепт и ве советувам да го употребувате понуденово лекарство неколкупати на ден, особено во мигови на засилени страдања – и душевни и телесни. Нема да помине многу време пред да се откријат силата и исцелителноста што се кријат во лекарството кое по надворешноста своја е најсмиреното. Осамете се и бавно изговорете […]

Совет за една поранешна окултистка

М. заедно со нејзините најблиски другарки, определено време се занимавала со окултизам, и како резултат на тоа била демоноопседната. Потоа се покрстила во Православната Црква, над неа бил извршен егзорцизам, по што се почувствувала многу подобро. Сепак, нејзините пријатели продолжиле со практикување на окултизмот. Драга М! Поминувајќи низ трагичното искуство на амбисот, треба постојано да […]