Одговорот што св. Елевтериј му го дал на царот Адријан, христогонителот

Денес го празнуваме споменот на св. Елевтериј, епископот Илирски. Царoт Адријан, христoгoнитeлoт, испратил нeкoј свoј вoјвoда Фeликс сo вoјницитe да гo фатат и да гo дoвeдат Eлeвтeрија вo Рим. Кoга […]