Житие во слики: Св. апостол Андреј

На 13 декември Црквата го празнува споменот на св. апостол Андреј Првоповикан. Ви го пренесуваме неговото житие во слики, за да можете да го прочитате заедно со вашите деца и внуци. Браќата Андреј и Симон (Петар) биле галилејски рибари. Постар бил Симон, но сепак, прв од дванаесетте апостоли, што Го сретнал Христа, бил токму Андреј. […]