Нашите мисли влијаат врз сите околу нас

Покајанието е промена на животот. Потребно е човек да појде кај свештеникот, или кај својот ближен, и да му каже што е тоа што му го ремети мирот. Штом другите земат учество во нашето страдање, ние добиваме утеха и сила. Ако се свртиме кон Изворот на Животот, Господ ќе ни даде сила за во себе […]

Опушти се

Треба да се опуштиш. Не ги земај врз себе грижите на овој свет, туку чувај го својот мир и живеј со Бога. Што сака нека биде… Секојдневно треба да се навикнуваме да се смируваме. Но, доколку не сакаме самите да се смириме, тогаш Господ ќе нè смири. Навистина нема смисла нашиот внатрешен мир да го […]