Антихрист, последни времиња, теории на заговор

Во нашите тешки и мачни времиња постои мала група на луѓе со метафизички барања. Некои го наоѓаат Бога од мака. Обично човек го наоѓа она што го бара и што […]

Противотров за депресијата

Нашето време е окарактеризирано како време на раскош и конзумеризам. Сета технологија, напредокот на науката, многуте уживања и материјалните наслади заедно со економската криза создадоа многу проблеми кај луѓето и […]

Од себепознание кон богопознание

Живееме во време на голема екстровертност, конзумеризам, многузборливост, лесномисленост и плиткост. Интровертноста се смета за болна состојба, самоконтролата за излишна, самокритиката за непотребна. Себепознанието е оставено како техника на маговите […]

Зошто е потребен постот?

Постот е древна добродетел. Заедно со молитвата тој го подготвува христијанинот за распетие и воскресение. Постот е храна за душата. Постот нè учи на воздржување, кое му е потребно на […]