Молитвата е кислород за душата

Молитвата е кислород за душата, потреба на душата. Читањето на Светото Писмо многу ѝ помага на молитвата. Ја затоплува душата и ја пренесува на едно духовно место. Старец Паисиј Светогорец Бог од нас бара само едно нешто: да Го почитуваме, да Го возљубиме и да ги пазиме Неговите заповеди, помнејќи дека Он е наш Создател. […]